Wedstrijden

4e Open Club Wedstrijd 2015

220

Lucht temperatuur: 34 a 35 °C
Asfalt temperatuur: > 48 °C
Deze club race is waarschijnlijk gereden in de meest tropische omstandigheden van de clubhistorie. Er was een hittegolf in ons landje. 

Maar goed vooraf voldoende inschrijvingen, maar tijdens de dag zelf bleken wie de echte hardcore rijders van ERCE zijn. De bandenwarmers bleven in de pit koffer, aangezien de meeste auto’s al zwarte lijnen op het asfalt produceerden.

 

Bij de jeugd klasse:

Reed in de éérste kwali Joost, Stijn en Celine, hierbij gaf Stijn gelijk zijn visite kaartje af, om gelijk 20 ronden af te drukken, gevolgd door Celine met 19 en Joost met 18 ronden. In de 2e kwalificatie sloten Oliver en Lars aan. Stijn en Joost reden dezelfde ronden en Oliver koud aan de stuurknuppel drukte ook gelijk 19 ronden af, in zijn eerste kwali, publiek houdt deze jongeling in de gaten hij mist nog de brutaliteit van onze Max Verstappen maar rijdt nu al netjes zijn ronden. Gemiddelde rondetijden zitten zo rond de 21 sec. in deze klasse
In de 1e en 2e finale serie mochten Stijn respectievelijk Celine van kop starten.
Deze dag was Stijn superieur aan de anderen, waarbij gezegd dat Stijn en Joost natuurlijk de perfecte ondersteuning van Opa Hooijmans genieten. Kortom Stijn 1e , Celine 2e en Joost 3e.

Bij de mini klasse:

Gingen van start André, Randall, Rob en Nico deze ook wel gespot als zijnde de village people mannen. De 2 eerstgenoemde ervaren piloten voeren ook de ranking aan binnen ERCE. De beide kwalificaties en de 1e finale wist PDR rijder André winnend af te sluiten, op de hielen gezeten door onze meest ervaren piloot Randall, die naar diverse aanpassingen aan zijn auto de 2e finale naar zich toe wist te trekken, zijn motor afkoel systeem bracht in ieder geval geen duidelijk waarneembare voordelen .  Rob wist in de 2e kwalificatie, zich tussen de gevestigde rijders in te sturen. in de 2e finale serie wist Randall een gat te slaan op André die hij niet meer afstond, beide rijders klokten 20 ronden op de teller. Podium stand die dag 1e Randall, 2e André en 3e Rob.

Bij de stock klasse:

Gingen van start Jari, Nico, Bart, Sven, Robert en Stijn, grootste vraag was?
Hoe gaat de nieuwe Xray met meesturende achteras van Nico deze dag presteren? alle ogen waren op Nico gericht. In deze snelle klasse bleven onze top piloten Fons en Erik-Jan thuis mogelijk i.v.m. de Tamiyacup die de dag erna in de Den Haag werd verreden. Tja wat moeten we op deze zwoele zaterdag middag/avond vermelden, PDR rijder Jari, is bij elke start uit de startblokken geknald en is daarna door de rest niet meer gezien, of na één ronde. Snelste ronde tijd werd op een 18,25 sec geklokt. Nico bleef wel keurig in het spoor door telkens als 2e in elke kwali en finale te eindigen. In de éérste finale waren Wolf en Bart nog een robbertje aan het knokken om zich voorin te rijden. Stijn had in de 1e finale problemen om aan te pikken, maar wist zich in de 2e finale goed te verbeteren. Eindstand Jari onbedreigd 1e Nico 2e en Bart 3e . Knap van Bart dat hij toch ondanks zijn diff problemen het podium wist te bestijgen.

fotoandre

 

De F1 / Pancar klasse:

Hier 5 rijders van start t.w. Jordy, Patrick, Stijn, Johan en Maurice.
In de 3 kwalificaties die in deze klasse werden waren er geen verrassingen Jordy 1e en Patrick 2e in alle kwali’s. Stijn en Maurice zaten elkaar kort op de hielen, waarbij Stijn onze coming man in de F1 klasse is. Ja, toprijder Jordy is op zijn thuiscircuit onverslaanbaar, ik verdenk hem ervan dat hij nitro snuift. In de finale die 15 minuten duurt, is van pole af aan Jordy onaantastbaar met 44 ronden gevolgd door Patrick met 38 ronden, en weer een keurige 3e plaats voor Stijn. Maurice en Johan sluiten deze rij af.

 

Volgende Open Clubkampioenschap vindt plaats op zaterdagavond 1 Augustus 2015.

Uitgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 4e Open Club Wedstrijd 2015