Wedstrijden

5e Open Club Wedstrijd 2015

220

Het was weer zover op 1 augustus. De 5e open club wedstrijd. Wat hadden we een lekker weertje.

 

In de kwalificaties van de jeugd waren 5 racers van start gegaan. De 1e en 2e plaats zijn geregeerd door Stijn en Celine, waarbij Stijn de overhand had.
Voor wat betreft de 3e en 4e plaats werd er flink gestreden door een andere racer uit de Hooijmans clan, Joost, die Oliver tegenover zich had staan. In de kwalificaties gingen deze mannen gelijk op.

Uitslag van de kwalificaties was: 1. Stijn 2. Celine 3. Oliver.

Tijdens de eerste finale had Stijn erg pech en werd 4e (Denny was niet gestart). Celine heeft de eerste plaats weten te pakkenn gevolgd door Oliver en Joost.
In de tweede finale ging het goed met Stijn, hij wist echter niet de eerste plaats te bemachtigen, deze was voorbestemd voor Celine.
De uiteindelijke uitslag was: 1. Celine 2. Oliver 3. Stijn.

Na de jeugd, waren de mannen voor de mini klasse aan de beurt, ogenschijnlijk een beginnersklasse, maar hier rijden toch over het algemeen geroutineerde rijders.
De rijders konden flink aan de gang voor de eerste plaats nu André van de Wal (één van de sterke rijders) niet aanwezig was.
Tijdens de kwalificaties was het een 1-2tje om de eerste plaats tussen Fons en Randall, terwijl dit voor de 3e plaats tussen Nico en Patrick was.

Uitslag van de kwalificatie 1. Fons 2. Randall 3. Patrick

De eerste finale was weer hetzelfde wat we gezien hebben in de kwalificaties, echter deed in de tweede finale Patrick erg zijn best, waardoor deze 1e werd in de 2e finale.
Uitslag van de mini klasse 1. Randall 2. Patrick 3. Fons.

Na de mini’s kwamen de iets snellere mannen van de Stock klasse, ook hier was het wat makkelijker voor de mannen omdat Jari niet aanwezig kon zijn. Ook waren er nog twee gastrijders in de Stock Rick en Robbert. In de eerste kwalificatie werd wel duidelijk dat deze mannen ook wat in hun mars hadden. Fons kon ze echter met 4 seconden voorblijven, diezelfde Fons had pech in de 2e kwalificatie en eindigde op de laatste plaats, zodat Rick en Robbert konden doorschuiven.
Uitslag kwalificatie: 1. Rick 2. Robbert 3. Fons.

In de finales blijft het allemaal gelijk , de auto van Fons had waarschijnlijk toch wat krasjes opgelopen, want hij kon de heren Rick en Robbert niet meer bijbenen en de uitslag van de 1e finale was dus dezelfde als de kwalificatie. In de tweede finale kon Nico nog de derde plaats behalen, door een snellere tijd dan Fons neer te zetten, wist Nico een derde plaats in de eindstand te behalen.

Eindstand 1. Rick 2. Robbert 3. Nico

En als laatste de koningsklasse F1/pancar. Hier gingen 7 racers van start.
In de kwalificaties waar het om de snelste rondetijd ging, was Jordy weer overduidelijk de snelste, de 2e en 3e plaats moest beslist worden tussen Harry, Edwin en Patrick.
Kwalificatie uitslag 1. Jordy 2. Patrick 3. Harry.
Daarna was het aan de 15 minuten durende finale met 2 pitstops.
De uitslag van deze finale was tevens de einduitslag. Jordy was hier veruit de beste met 44 ronden. Daarachter kwam Harry met 40 ronden en als derde Edwin met 39 ronden.

Het was weer een gezellige avond en hopen iedereen weer te zien op zondag 23-08-2015 voor de 6e open clubwedstrijd. Deze keer weer overdag van 9:00 tot 17:00.

 

Uitgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 5e Open Club Wedstrijd 2015