Wedstrijden

De mini 1 uurrace van ERCE

220Het was heel warm, heel leuk en we zagen alleen vrolijke gezichten!

 

 

 

 

 

 

Woensdag 20 juli organiseerde ERCE een zomeravond uursrace.
De regels zijn eenvoudig: 2WD Tamiya Mini volgens clubreglementen, teams van twee rijders met één auto. Elke 15 minuten rijderswissel, waardoor iedereen evenveel rijdt. En elke 20 min een accuwissel.

Het idee was twee weken voor de datum uitgewerkt, en na een voorzichtige aanloop stonden 11 teams aan de start. Hieronder aan aantal familieteams, en ook spontaan samengestelde teams. Ook reed een enkele rijder voor het eerst met een M-chassis. Toevallig of niet was 20 juli ook nog eens de warmste dag van het jaar, met een temperatuur boven 30 graden en een zeer hoge asfalt temperatuur. De meeste teams hadden een extra koel ventilator gemonteerd op de motor, en een enkel team besloot tijdens de race om er toch maar één te monteren.
Direct na de start bleek dat het PDR team de uursrace serieus nam, en met strakke rondes werd de voorsprong gestaag uitgebouwd.
Na 15 minuten was de eerste rijders wissel, en voor een enkele rijder bleek een stick zender best lastig. De verplichte accuwissel na 20 minuten was voor het ene team een heel snelle actie, en een ander team verloor hier zo een paar rondes, dat wordt nog even oefenen voor een volgende keer.
Tijdens de uurs race was het opvallend hoe degelijk de relatief eenvoudige Tamiya M-chassis zijn. Op een enkele zeer luide transmissie na bleef iedereen lekker de rondjes draaien. De enige problemen waren van elektronische aard, en één motor vond 110 graden iets te veel en had tegen het eind geen koppel meer.
Na de finish iets voor half negen kwamen alle rijders met een grote glimlach van de stelling. Dit was leuk! De sfeer was prima en het nabespreken duurde nog langer dan de race zelf.
De belangrijkste conclusie was dat we dit vaker gaan doen!

Uitslag:
1 PDR, 2 Bart&Maarten, 3 Maurice&Peter

klik hier voor de uitslagen op MyRcm

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen De mini 1 uurrace van ERCE