Wedstrijden

De 2e mini 1 uurrace van ERCE

220De tweede Mini uursrace

 

 

 

 

 

 

 

Direct na de eerste Mini uursrace op de warme juli avond, ontstond het idee om deze na de vakantie nog eens te houden. En we weten de data goed te plannen, want nadat de eerste op de warmste dag van het jaar werd gereden was deze tweede op de warmste september dag.

Net voor de uursrace was er een nieuwe laagje coating op het circuit aangebracht. Samen met de hoge temperatuur gaf dat veel grip, en vooral voor de Mini’s met een hoog zwaartepunt en een hoge body gaf dat al snel griprol in de bochten.
Team “Twee” durfde het aan om met de achterwiel aangedreven M06 aan de start te komen. Normaal is deze op ons circuit lastiger te rijden, maar met de hoge grip bleek dit chassis het door het lage zwaartepunt erg goed te doen en door de achterwielaandrijving is de acceleratie groter.
Na de ervaring van de vorige race hadden de meeste teams een koelventilator op de motor geplaatst, en ook de accuwissels gingen al een stuk vlotter. Opvallend was ook dat alle baanposten tijdens de race goed bezet bleven.

Team”Twee” wist na enkele zeer snelle openingsrondes de voorsprong uit te breiden. Zelfs langzame accuwissels, de linkshandige rijder die met de zender op zijn kop rijdt en een actie “ik ben hem kwijt” brachten de overwinning niet in gevaar.
Van de 7 gestarte teams wisten helaas maar 6 teams de finish te halen, en we hebben helaas ook wat onverwachte schades gezien vooral als gevolg van het vele rollen.
In het laatste deel van de race werd het schemerig en na de prijsuitreiking in het donker werd er nog lang nagepraat.
Het was weer een sportieve en gezellige race.

Uitslag:
1 Ed&EJ, 2 Maarten&Bart, 3 Stijn&Joost

klik hier voor de uitslagen op MyRcm

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen De 2e mini 1 uurrace van ERCE