Wedstrijden

7e Open Club Wedstrijd 2016

 220De 7e OC van 2016 is verreden!

 

Na een paar bloedhete september dagen, was het eindelijk een normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Dat betekende dat we vooral in de stock klasse weer bandenwarmers in gebruik zagen.

De deelname loopt aan het eind van het seizoen altijd een beetje terug, toch was de laatste clubrace met 26 inschrijvingen goed gevuld. En vol goede moed begon iedereen onder een waterig zonnetje aan alweer de laatste race van het seizoen. Het meest recente laagje coating zorgt voor meer grip, maar helaas lag er ook vrij veel stof op het circuit, waardoor het op sommige plaatsen toch glad was.

Bij de jeugdklasse bekende namen, en van de vier deelnemers mocht Stijn het hoogste trapje van het podium op, gevolgd door Yoeri en Olivier. Yoeri kon in de eerste finale net niet Olivier inhalen, maar zette dat in de tweede finale recht door deze met minimaal verschil te winnen van Stijn. Mooie en spannende gevechten en er wordt hard gereden door de heren.

De F1/Pancar klasse is vanwege het niet behaalde minimaal aantal deelnemers helaas niet verreden. Jammer ook omdat drie van de deelnemers allemaal nog kans hadden op het clubkampioenschap, wat tijdens deze laatste race beslist zou worden.

Bij de mini was het al snel duidelijk dat Rob onderhoud aan zijn korte Mini heeft gedaan, en Rob was weer als vanouds snel met een snelste ronde van 20.6sec. In de finale pakten Fons en Jari toch net wat meer punten voor de hoogste tredes van het podium. Fons reed na de starts snel los van het veld, en Jari maakte het gevecht om plaats drie door wat onbedoelde griprollen toch nog spannend.

De stock klasse was wederom een gevecht tussen Fons en Jari. Fons is in beide finales net iets sneller in het eerste deel, Jari in het tweede deel van de race, waardoor het spannend blijft. Maarten rijdt met twee solide finales naar een verdiende podiumplaats.

Ook de dit jaar nieuwe Vintage klasse wist weer 5 liefhebbers te trekken, Rob en Rob gingen voor plaats 2 en 3, Erik-Jan dubbelde drie keer het veld met heel constante rondetijden. Verschil eerste en tweede heat 0,2 sec, verschil snelste rondes 0,001 sec.

 

Uitslagen:

Jeugd

 1. Stijn Hooijmans
 2. Youri Methorst
 3. Oliver Thijssens

Mini

 1. Fons Stabel
 2. Jari van de Wal
 3. Rob van der Sterren

Stock

 1. Fons Stabel
 2. Jari van de Wal
 3. Maarten Coenen

Vintage

 1. Erik-Jan Mol
 2. Rob van der Sterren
 3. Rob van der Looij

 

Uitgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.

 

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 7e Open Club Wedstrijd 2016