Wedstrijden

1e Open Club Wedstrijd 2017

220Afgelopen zondag was het weer zover.

De eerste open club wedstrijd met de nieuwe regels en klassen.
Alhoewel….

Er is niet zo heel veel veranderd in vergelijking tot vorig jaar. Met een totaal van 32 inschrijvingen zou het een gezellige dag worden leek me zo.
We rijden dezelfde klassen als vorig jaar, Jeugd, Mini, Vintage, Stock en F1/Pancar.
In de jeugd klasse waren het 4 rijders die met elkaar de uitdaging aangingen. Drie “oude” rotten en één nieuwkomer Goof van Dongen.
De eerste heats hadden we een nog natte baan die langzaam begon op te drogen. Dit maakte het rijden toch pittig. In de eerste kwalificatie was Yoeri Methorst heer en meester op de baan en Stijn Hooijmans kon niet aanklampen. Dit was wel anders in de tweede kwalificatie waar Stijn net een paar seconden achter Yoeri eindigde, dus toen het tijd was voor de finales was de stand 1. Yoeri, 2. Stijn, 3. Joost Hooijmans en 4. Goof.
In de eerste finale veranderde hier niet veel aan en Yoeri kon met redelijk gemak naar de overwinning rijden. Er was wel weer het probleem met omhoog komend water door het asfalt. In de tweede finale kreeg Yoeri echter pech en zo konden de andere rijders allemaal een plaatsje opschuiven waardoor Stijn op de 1e plaats kwam te staan.
Deze uitslag kwam Yoeri duur te staan, hij eindigde 2e.
Volledige uitslag is te zien op MyRCM: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/nl/32201/187214 en dan naar ranglijst – finale.

Dan gaan we naar de mini. Hier een vol deelnemers veld van 13 rijders.
We gingen dus in twee heats kwalificaties rijden. Fons Stabel domineerde deze kwalificaties door als enige 18 ronden te rijden. Wel op de hielen gezeten door een vijftal rijders met 17 ronden, dit waren Maurice van Gastel, André van de Wal, Patrick Hoevenaars, Robert van der Wolf, Rob van der Sterren en niet te vergeten onze kilometer vreter Fred Mestrum. Al zijn uren training beginnen nu toch wel zijn vruchten af te werpen. Edwin Cornelissen en Randall Haddocks zijn in de mini niet gestart, misschien dat de druk van de mini’s toch te groot was voor deze heren.
Er bleven uiteindelijk dus nog maar 11 rijders over voor de finale.
Het grote gevecht voor de 1e – 4e plaats ging tussen Fons, Rob, Patrick en André. Door het fanatisme van de rijders ging het er af en toe grof aan toe.
Uiteindelijk heeft Fons gezegevierd en was het nog spannend wie 2e en 3e zou worden. Patrick trok aan het langste eind ten nadelen van Rob door er met de 2e plaats vandoor te gaan. In de tweede finale was hij net iets sneller dan de snelste tijd van Rob.
De ranglijst vindt u hier: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/nl/32201/187215, weer onder ranglijst – finale.

Zo zijn er twee van de drie klassen voorbij, gaan we naar de Youngtimers, de vintage klasse waarbij de body niet jonger mag zijn dan 15 jaar en er met speciale HPI vintage banden gereden dient te worden. We hadden 7 rijders aan de start. We hadden in de kwalificaties vier rijders die de 18 ronden konden halen (wagens hebben dezelfde motoren als de mini klasse), dit waren Peter de Wit, Erik-Jan Mol, Leo van der Drift en Randall Haddocks (ja hier deed Randall wel in mee). Logischerwijs zou de strijd dus tussen deze vier rijders gaan.
In de eerste finale waren i.i.g. de eerste drie plaatsen bezet door Erik-Jan, Peter en Randall. Leo was een heel stuk teruggezakt naar de 6e plaats. Erik-Jan en Peter hadden hierbij 19 ronden gehaald en zouden dit ook in de tweede finale doen. Randall had echter de smaak te pakken en kon (zij het met moeite) de eerste plaats pakken ten koste van Erik-Jan.
Voor de eindzege had Erik-Jan echter genoeg punten om op de eerste plaats te eindigen. Randall is tweede geworden en Peter derde ten koste van Patrick Hoevenaars, die erg goed naar voren kwam in de laatste finale.
Verdere uitslagen zijn hier te zien: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/nl/32201/187216

Gaan we verder met de Stock, de wat snellere jongens. 6 rijders stonden op de stelling waaronder nieuwkomers Noël Soedant en Gé Velthuis. In de kwalificaties nam Maarten Coenen het voortouw met daarachter Fons Stabel en Yoeri Methorst.
In de finales vond Fons het waarschijnlijk wel genoeg (hij had in de kwalificaties wel de snelste rondetijd) en eindigde beide finales op de 1e plaats voor Maarten (met een snelste rondetijd van 19.719). De einduitslag zal u dan niet verbazen 1. Fons, 2. Maarten en 3. Yoeri.
Voor de verder uitslagen: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/nl/32201/187217

En dan als laatste de F1/Pancar, de snelle tweewiel aangedreven mannen. Hierbij zijn drie kwalificaties van 5 minuten te rijden, waarbij de snelste ronde je een startplaats in de finale van 15 minuten geeft. Ook moet er nog rekening gehouden worden met twee pitstops van 5 seconden.
In de eerste kwalificatie zet Edwin Cornelissen en scherpe tijd weg van 22.9 seconde. Deze wordt helaas voor Edwin door Erik-Jan Mol scherper gezet op een 22.8.
Startvolgorde voor de finale dus:
1. Erik-Jan
2. Edwin
3. Robert
4. Stijn

Door omstandigheden kon Erik-Jan echter niet aan de start verschijnen. We gingen dus met drie rijders van start. Edwin heeft in die finale een tijd lang op kop gelegen. Hij had na 1 pitstop nog iets meer dan 5 seconde voorsprong op Robert, deze had er echter al twee gedaan. Dus na de pitstop van Edwin, kon Robert de koppositie mooi overnemen en de zege binnenhalen.
Hier de uitslagen: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/nl/32201/187218

 

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 1e Open Club Wedstrijd 2017