Wedstrijden

2e Open Club Wedstrijd 2017

220

 Ja hoor. Hij is weer geweest. OCW 2 met zijn hoogte en dieptepunten, niet zoveel spannende momenten om de 1e en 2e plaats, maar wel om andere plaatsen was de strijd erg fel. Het zonnetje scheen niet hard, maar het was aangenaam.

Om 10:00 gingen we van start met alle klassen.
De jeugdklassen kende vier deelnemers te weten, Joost, Stijn, Yoeri en Quinten.
Yoeri en Stijn waren zowel in de 1e als zeer aan elkaar gewaagd. Yoeri kon in de eerste kwalificatie door een foutje van Stijn 1 ronde meer rijden. Echter in de 2e kwalificatie scheelde het maar 2 seconde. Yoeri is eerste geplaatst, Stijn 2e , Joost 3e en hekkensluiter was Quinten die nog niet zo aan ons circuit gewend was.
De finale bracht niet veel nieuws alhoewel het vaak erg spannend was tussen Yoeri en Stijn, kwam Yoeri als overwinnaar uit de bus. Quinten kon niet aanhaken bij Joost.
Eindstand 1. Yoeri, 2. Stijn, 3. Joost, 4. Quinten.

De tweede klasse die gereden werd was de mini klasse. Hier waren 12 mensen ingeschreven.
De kwalificaties werden in 2x 6 mensen ingedeeld zodat iedereen een goede tijd voor zichzelf kon neerzetten. In de eerste heat bepaalde Fons en RobS de race met in hun kielzog Patrick H. en Leo.
In heat was Erik-Jan heer en meester in de 1e kwalificatie, in de tweede kwalificatie leende hij echter zijn banden uit aan Bart die in de 2e kwalificatie goed kon aansluiten.
Finale indeling werd 1. Fons 2. Erik-Jan 3. RobS.
De finales werden met 12 man gereden, omdat dit gezelliger was dan een B finale met 2 man.
Beide finales bleken bij de start funest voor RobS waarbij hij bij de 1e finale tegen een voor mij onbekende auto aanbotste en als laatste verder kon, bij de 2e finale crasht Fons in de eerste bocht. RobS dacht het rustig aan te doen, maar ramde Fons, waarbij Rob alweer als laatste weg kon.
RobS is toch nog knap naar voren komen (3e in de 1e finale op één ronde verschil van de andere 2, 5e in de tweede finale).
Tijdens beide finalen ging de 1e en 2e plaats tussen Fons en Erik-Jan. De 3e plaats ging tussen Leo, RobS en Bart, waarbij Bart uiteindelijk aan het langste eind trok.
Eindstand 1. Fons 2. Erik-Jan 3. Bart.

Gaan we verder met de oude mannen klasse, ook wel Vintage genoemd.
We hadden hier ook 12 deelnemers dus werden de kwalificaties in groepen van 6 man gereden. In heat 1 waren Erik-Jan, Randall, Leo en Peter diegene met in één van de kwalificaties 18 ronden. In heat 2 waren dit Patrick H., Ed en Robert.
Ook in deze finalereeks reden we met 12 man in de eerste finale, voor de tweede finale is Patrick helaas niet gestart. Voor plaats 1 en 2 streden in de eerste finale Erik-Jan en Randall.
Voor de 3e plaats streden Ed, Robert, Patrick en Leo, waarbij Ed al overwinnaar uit de bus kwam.
Bij de 2e finale was het voor 1 en 2 weer een strijd tussen Erik-Jan en Randall, waarbij Randall moest wijken en voor de 2e keer tweede werd. Voor de 3e plaats werd gestreden tussen Peter, Ed, Leo en Robert, waarbij Peter (zij het door een blokkade voor Ed, door RobL) deze plaats opeiste. Voor de eindstand deed dit er niet zo toe omdat Peter bij de 1e finale was uitgevallen.
Eindstand 1. Erik-Jan, 2. Randall, 3. Ed.

De vierde klassen van deze dag was de stock klasse, waarin we 8 deelnemers aan de start hadden, dus weer een redelijk volle heat.
De kwalificaties werden niet gesplitst dus alle 8 deelnemers gingen tegelijk kwalificeren. Fons domineerde in deze klasse met minimaal 1 ronde voorsprong op de rest van het veld. De 2e en 3e plaats werd een strijd tussen Maarten, Yoeri en Stijn. Uiteindelijke start van de finale is geworden 1. Fons, 2. Yoeri, 3. Maarten.
In de finales werden de heats weer gedomineerd door de mensen hierboven. Waarbij Fons waarschijnlijk de minste druk voelde, omdat de afstand naar de nummer twee groot genoeg was.
Eindstand 1. Fons, 2. Stijn, 3. Maarten.

En dan de laatste klasse van de dag, door menigéén de koningsklasse genoemd of de klasse voor echte mannen (rijden kunnen ze, maar ze hoeven natuurlijk niet veel af te stellen met drie onderdelen). Aan de start verschenen 6 deelnemers. Na drie kwalificaties van 5 minuten, waarin de snelste ronde geldt, was de stand 1. Robert, 2. Edwin, 3. Stijn.
Met deze stand gingen ze de finale in, waarbij de deelnemers 2 verplichte pitstops moesten maken.
Edwin kwam hier als grote winnaar uit de bus met 37 ronden, gevolgd door Robert met 35 ronden.
Eindstand 1. Edwin, 2. Robert, 3. Stijn.

Er was tijdens de 2e OCW was het lekker weer, kei gezellig en lekker rijden.

Op naar de 3e open club wedstrijd op 3 juni, weer eens een zaterdagavond wedstrijd.

Tot dan.

Peter.

Hier de uitslagen: MyRcm

 

 

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 2e Open Club Wedstrijd 2017