3e Open Club Wedstrijd 2017

220

 De eerste avond competitie. Wat een feest, 34 inschrijvingen staan genoteerd en nog voordat we gaan beginnen komen er hier nog …. Bij. Er zijn zelfs wat oudgedienden uit het noorden overgevlogen.

Dus de gezelligheid kon beginnen.

Om 17:00 konden de mensen gaan inschrijven, dan zou om 17:30 de wedstrijd gaan beginnen.
Ondanks dat dit een wedstrijd op zaterdag avond is, doet deze wedstrijd gewoon mee bij de reguliere wedstrijden en geldt dus voor het kampioenschap.
In de jeugd vier rijders, ook ons oud-lid Celine deed weer mee.
Startvolgorde voor de kwalificaties begon met Yoeri, Stijn, Joost en Celine.
De eerste kwali was een strijd tussen Yoeri en Stijn voor de nummers 1 en 2 en tussen Joost en Celine voor de nummers 3 en 4. Dit is zo ook doorgetrokken in de finales. Startvolgorde hier was Yoeri, Stijn, Celine en Joost.
Bij de eerste finale had Yoeri het erg zwaar met Stijn in zijn kielzog. In de laatste bocht haalde Stijn Yoeri in, maar raakte Yoeri flink wat uitmondde in een straftijd van 10 sec, waardoor Stijn zijn eerste plaats moest afstaan. Yoeri dus 1, Stijn 2, Celine 3 en Joost op 4.
In de tweede finale wist Stijn Yoeri halverwege al in te halen. Toen Stijn eenmaal voorstond, stond hij zijn 1e plaats niet meer af, dus de tweede finale heeft Stijn gewonnen.
Einduitslag 1. Stijn 2. Yoeri 3. Celine 4. Joost

We hadden ook nog de mini waarin wel 13 man aan de start verschenen. De kwalificaties werden in een heat van 7 en een heat van 6 verreden.
In de eerste heat was in beide kwalificaties Rob S. heer en meester (dit kon ook niet anders, want Rob had stiekem in het weekend heel zijn auto uit elkaar gehaald en alles vernieuwd), hij voelde echter de hete adem van Fons in zijn nek kriebelen.
In de tweede heat was onze ster Fred diegene die iedereen op een ronde zette.
De finalestand was dan ook 1. Rob, 2. Fons 3. Fred.
De B finale werd door Ad, Joost en Dirk bezet (ook in deze volgorde).
Vanaf het begin reed Joost echter van de twee oudere heren weg en was het niet zo’n hele spannende wedstrijd meer, alhoewel de heren erg gezellig hebben gereden.
Eindstand 1. Joost, 2. Ad 3. Dirk.
Daarna waren de grote A finalisten aan de beurt.
Het geluk was met Rob en hij kon vanaf heat 1 aan kop blijven staan al was dit geen makkelijke strijd, Fons wilde namelijk ook de koppositie en dit was tot aan het einde een pittig gevecht om de eerste plaats. Ook gebeurde dit in de tweede finale, echter hier was het verschil iets groter en trok Fons aan het langste eind. Door een snellere tijd weg te zetten dan Rob in de eerste finale, wist Fons de eerste plaats naar zich toe te trekken. Rob moest genoegen nemen met de tweede plaats.
Een heel andere strijd was de strijd om de derde plaats, André, Fred, Robert en Patrick wilde allen deze plaats opstrijken en het verschil tussen de rijders was maar 4 seconde op de 7 minuten die een race duurt. André trok in beide finales aan het langste eind en werd derde in deze finale, ondanks wat strubbelingen in de kwalificaties.
Eindstand 1. Fons, 2. Rob, 3. André.

Dan was er nog de Vintage klasse.
Deze klasse was bezet met 9 rijders. In de eerste kwalificatie zaten bij de eerste 4 Ed van G., Peter, Leo v.d. D. en Patrick H. Waarbij Ed vanaf het begin ruim voorsprong kreeg op Peter, en Leo en Patrick in een verhitte strijd waren, waarbij Leo als derde wist te eindigen.
Ook in de tweede kwalificatie was Ed iedereen te snel af. Randall (die in de eerste kwalificatie uitgevallen was, wist zich snel naar voren te werken en was bijna Peter voorbij, helaas voor Randall, wist Peter zijn tweede plaats te behouden. Door deze laatste actie van Randall, wist hij in de finale de derde plaats te veroveren.
Met deze ranglijst ging de Vintage de finale in.
In de eerste finale was alles nog koek en ei, Ed wist gewoon weer naar de eerste plaats te rijden. Randall had niet zoveel mensen in te halen en wist hierdoor op de tweede plaats te komen. Daarna kwam de tweede finale, het begon al aardig donker te worden, dus de mensen met de mindere haviksogen hadden hier wat problemen mee. Hierdoor wist Peter zich naar de 1e plaats te rijden ten koste van Ed.
Eindstand 1. Ed, 2. Peter 3. Randall

Nu komen we pas bij de snelle mannen in de Stock klasse.
We hadden hier 10 deelnemers en Fons kon met overmacht zichzelf in de eerste kwalificatie naar de eerste plaats rijden, op één ronde achterstand gevolgd door Maarten. Yoeri reed derde met in zijn kielzog Mitchel.
Ook in de 2e kwalificatie wist Fons zich naar de eerste plaats te rijden, echter ging het nu niet zo makkelijk als in de 1e kwalificatie. Maarten zat hem nu echt op zijn start en eindigde 4 seconde achter hem.
Yoeri moest zijn derde plaats afstand aan Pascal die 4 seconde op hem moest inleveren.
De finale ging dus van start met Fons op 1., Maarten op 2., en Pascal op 3.
Bij de finale wist Fons nog net voor het eindsignaal over de finish te gaan en mocht dus nog een rondje waardoor hij 1 ronde voorkwam op Maarten.
En toen was daar Stijn, waar komt die nou vandaan??
Stijn stond in de 2e kwalificatie net achter Yoeri en zag zijn kans mooi om hem weer voorbij te schieten. De twee finale was nu erg donker, het was inmiddels 22:10 toen deze finale van start ging. Dit was in dit geval in het voordeel van Maarten, Fons viel uit, Maarten dus op één.
Stijn ook uitgevallen, dus daar kon Yoeri van profiteren en ja hoor, ook Pascal pakt daar de derde plaats.
Eindstand 1. Maarten 2. Yoeri 3. Fons.

En dan komt hij weer, de klasse der klassen, de top van RC racen, het heilige der heilige.
DE F1 KLASSE !!!!!!!
In eerste instantie zou deze koningsklasse niet doorgaan door te weinig inschrijvingen. Echter uiteindelijk stonden er nog 6 personen aan de start.
Pascal zette in de eerste kwalificatie een mooie rondetijd neer van 23.7, waarna Fred van den Berg en de Robert van der Wolf deze keihard in de tweede kwalificatie afstrafte met een 23.3, waarbij Fred net een paar honderdste sneller was. De derde kwalificatie zijn deze tijden niet meer verbeterd dus werd het Fred 1., Robert 2. en Pascal 3.
Toen begon de zenuwslopende 15 minuten durende finale en alsof dat op zich al niet genoeg was, was het ook nog eens pikkedonker. Dat de coureurs uberhaupt hun auto konden zien, sta ik nog steeds verbaasd over.
Maar goed de wedstrijd was begonnen.
Fred Mestrum zou niet deelnemen aan de finale. Fred van den Berg viel in de 8e ronde uit (zou het aan de naam liggen?)
Dus de overwinning lag open voor Robert, die hij inderdaad met 31 ronden op zijn naam zou binnenhalen. Door Stijn en Pascal werden een aantal fouten gemaakt waardoor zij 29 ronden op hun naam schreven, Joost sloot als 4e de wedstrijd af.
Eindstand 1. Robert, 2. Stijn, 3. Pascal.

Peter.

Hier de uitslagen: MyRcm