4e Open Club Wedstrijd 2017

220

De dag begon om 8:00 een beetje druilerig en de eerste paar heats moesten we nog op een natte baan rijden, maar gelukkig was dit niet zo erg, want het was de eerste clubwedstrijd op ons nieuwe circuit!!

Om 10:00 begon de jeugd met 3 rijders aan de start. De eerste kwalificatie werd gedomineerd door Yoeri. Celine probeerde wel bij te houden, maar Yoeri was hier gewoon te sterk. Goof was hier laatste, maar volgens mij de met de grootste lol, want hij had zeker een beker.

10 minuten later begon de eerste kwalificatie van de mini mannen. Hierin won Fons heel overtuigend met een ronde voorsprong op de nummer twee Robert. Het grootste getouwtrek was tussen Rob en Leo, waarbij Rob hier aan het langste end trok. Rob dus derde.

Daarna waren de vintage (=oud) mannen aan de beurt. Ed van Giezen kon al snel de eerste plaatst behouden op ruime afstand van Peter en Leo. Tussen deze twee was het nog een gevecht met als uitkomst dat Peter de tweede plaats te pakken kreeg. De eerste vier zaten binnen 15 seconden.

Toen was de stock klasse aan de beurt. Deze was verdeeld in twee heats omdat er 13 rijders waren. In de eerste heat trok Nico aan het langste eind met 22 ronden. De rest van het veld zat op 21 ronden binnen 18 seconden. In de tweede heat had Robin met 22 ronde de eerste plaats te pakken. Alleen Mark en Ron konden hier nog een beetje bij aanpikken met 21 ronden op de teller.

En als laatste was de eerste kwalificatie van de formule 1 rijders aan de beurt. Al snel had Paul Seyn de snelste ronde op zijn naam staan. Gevolgd door Robert en Pascal. Maar deze en de rest van de F1 rijders hadden nog 2 kwalificaties om deze tijd goed te maken.

En toen was het na de eerste kwalificatie 11:10, we waren dus een beetje uitgelopen en gingen meteen door met de rest van de kwalificaties. Bij de jeugd was hier weinig verandering aan de orde, ook in de finales van deze klassen was er geen verrassing.

Yoeri 1, Celine 2 en Goof 3.

In kwalificatie 2 van de mini’s was Robert de klos van een aantal ongevallen. Waardoor hij wat naar achter kwam te liggen. Rob en Gé hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en werden 2 en 3 achter Fons, die nog steeds overtuigend eerste was. Ook in de 1e finale had Robert pech, maar kon zich nog opwerken naar positie 4, Het gevecht was tussen Rob en Leo, waarbij Rob toch weer als zegevierder uit de bus kwam. Fons nog steeds relaxed op de eerste plaats. Ook de 2e finale was goed voor Fons. Rob en Robert waren in gevecht om de 2e en 3e plaats, maar Rob kon nog net binnen de tijd een nieuwe ronde beginnen, Robert net niet, dus Rob 2e.

Uiteindelijke uitslag Fons 1, Rob 2 en Robert 3.

Gaan we door met de vintage. Enige verandering in de tweede kwalificatie was dat Randall die in de eerste uitgevallen was, nu op één ronde achterstand 3e is geworden. Bij beide finales was Ed nog steeds overtuigend in zijn 1e plaats. De 2e, 3e en 4e plaats was echter een gevecht tussen Randall, Peter en Gé, die verrassend naar voor schoot als het ware. Wat betreft punten waren ze allemaal gelijk, maar Randall en Gé kwamen als 2e en 3e uit de eindzege, waarbij Gé een net iets snellere tijd had neergezet dan Randall.

Ed 1, Gé 2 en Randall 3.

In de eerste heat kon Nico het tempo niet bijhouden van de nummers 1 en 2. Dave en Fons hadden vleugels gekregen en zij werden nummer 1 en 2 met 23 ronden. De 2e kwali van de 2e heat, werd door de eerste drie van de vorige heat gedomineerd. Alleen de volgorde was wat veranderd. Ron werd 1e, Robin 2e en Mark 3e, wel allen met 23 ronden. Er waren oorspronkelijk 2 finales, echter door twee uitvallers is door de wedstrijdleiding in overeenstemming met de rijders besloten dat Mandy als 11e in de A finale kon meerijden. De eerste finale was een strijd voorin met Fons en Dave, waarbij Fons als overwinnaar uit de bus kwam. Het verschil was echter maar 4 seconde. Ook de strijd voor de 3e en 4e plaats was maar een verschil van 6 seconde tussen Mark en Robin, uiteindelijk won Mark. Ron werd van de baan getikt en kon niet verder in de 6e ronde. In de tweede finale werd de strijd tussen Dave en Fons feller, Dave lag op kop, maar Fons zat er dicht op, waardoor er meer dan eens een botsing tussen de twee was. Hier konden Mark en Ron hartelijk van profiteren. Zij werden 1 en 2, 3e werd Fons.

Mark 1, Fons 2 en Robin 3.

En last, maar zeker niet least. De formule 1. In de tweede kwalificatie waren Pascal en Robert van plaats gewisseld, maar Paul had nog steeds de snelste ronde met een 19.544 seconde. De volgorde bleef in de 3e kwalificatie hetzelfde, echter hadden de mannen doordat het warmer werd hun tijden nog meer aangescherpt. Paul had zelfs een 18.339. Toen begon de lange finale, er was maar één uitvaller, Ed verloor na de eerste ronde zijn wiel en kon dus niet meer verder. Alle rijders moesten zoals gewoonlijk 2 pitstops van 5 seconde doen. Paul was de overtuigende winnaar met een verschil van 4 ronden op Robert, die op zijn beurt weer 1 ronde voor kwam op Pascal.

Paul 1, Robert 2 en Pascal 3.

Achteraf bekeken was het weer een zeer geslaagde dag met een twintigtal rijders (35 inschrijvingen), op het einde van de dag begon het wel een klein beetje te regenen.

De catering had dit keer broodjes kroket, wat betreft deze rijder, was dat een zeer geslaagde keuze.

Tot de volgende OC

Peter de Wit.

Hier de uitslagen: MyRcm