Wedstrijden

5e Open Club Wedstrijd 2017

220

Het is begin september altijd druk met veel evenementen, en daardoor was de opkomst van deze clubrace iets minder dan de vorige. Maar met toch goed gevulde velden en een prima weersvoorspelling had iedereen weer zin in een leuke racedag!

Het nieuwe asfalt doet het prima, en al vanaf de nog koude ochtend is er “bakken” grip. Ook zijn steeds meer rijders gewend aan de layout, wat mooie en spannende races heeft gegeven waarbij de verschillen soms minimaal zijn.

In de jeugdklasse gaat het vooraan erg hard dit jaar. Yoeri heeft zelfs een rondje onder de 18 sec gereden en Stijn zit daar maar vlak achter. Joost rijdt naar een derde plaats en vooral de eerste finale van Goof was goed met mooi constante rondes.

In de Miniklasse waren 10 inschrijvingen, waardoor het druk was op het circuit. Fons, Rob en Erik-Jan waren met hun M05 (de nieuwe M07 is nog niet toegestaan) duidelijk sneller dan de andere rijders. De eerste finale was voor Fons, die makkelijk weg reed en bijna iedereen dubbelde. In de tweede finale zat Erik-Jan er na een andere bandenkeuze een stuk dichter achter, maar Fons hield het hoofd koel en reed met heel constante en zeer snelle rondes zijn gele minitje naar de overwinning.

De stock klasse lijkt steeds sneller te gaan. De 17.5T motor lijkt nog steeds een goede keuze te zijn voor het ERCE circuit. Niet alleen is de snelheid hoog, ook wordt er bijzonder strak gereden. Ook in deze klasse 3 man die sneller gaan dan de rest. Robin had zijn Serpent projectX chassis het best voor elkaar en had de beste wegligging. Helaas werd hij aan het eind van de eerste finale hard geraakt door een achterblijver waardoor de body los kwam en in de tweede finale maakte Robin een paar stuurfoutjes, waardoor Jari er voorbij ging en naar een eerste plaats reed. Fons reed netjes naar een derde plaats.

Deze keer een iets tegenvallend aantal van 5 rijders in de Vintage klasse. Was het de vorige race Ed die domineerde, deze keer reed Erik-Jan rondjes die gemiddeld een seconde sneller waren dan de rest, en als eerste met een Vintage een rondje onder de 20 sec. Deze snelle rondetijden betekent dat de overige finalisten gedubbeld werden. Ed werd tweede, Randal derde.

De F1/Pancar klasse zag deze keer alleen F1 auto’s. Wel is er met zowel rubber als foambanden gereden. Was Paul de vorige race nog superieur op foambanden, deze keer zagen we de rubber F1 banden vooraan rijden. Tijdens de kwalificatie bleek de snelheid vrijwel gelijk. Vier rijders zetten hun snelste ronde binnen 3 tiende. Dennis won de 15 minuten durende finale met constante rondes, voor Robert, die niet helemaal de grip had die hij zou willen. Pascal wordt derde.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde en gezellige racedag met mooi weer. Van de onderbezetting bij de wedstrijdleiding hebben we niets gemerkt, Ton is een prima stand in. De technische keuring van Fred en Leo was streng en rechtvaardig. En ook de worstenbroodjes en de gehaktballen waren weer prima verzorgd.

Erik-Jan Mol

Hier de uitslagen: MyRcm

 

 

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 5e Open Club Wedstrijd 2017