7e Open Club Wedstrijd 2017

220

Vandaag was het zover. De laatste wedstrijd van het seizoen Open Clubwedstrijd 7. Een aantal kopstukken was afwezig omdat hun plaats toch veilig was gesteld voor de eindzege.

Toen we begonnen met de jeugd klasse, waren er 3 deelnemers, kort daarna besloot Denny ook mee te doen, zodat we met 4 deelnemers verder gingen. Al heeft Amaru goed gestreden, zijn auto hield er voor de 1e finale mee op, zodat hij bij de 1e finale niet kon meedoen. Joost en Goof waren zeer aan elkaar gewaagd, maar doordat Goof iets meer fouten maakte, kon Joost hiervan profiteren.

De M-chassis klasse had 7 deelnemers, waarbij de strijd om de 1e plaats en de strijd om de 5e plaatst de mooiste strijd waren. Voor de 1e en 2e plaats vochten Robert en Rob. Rob reed sneller, maar maakte ook wat meer fouten dan Robert, waardoor Robert kon overwinnen. De strijd om de 5e plaats werd gestreden door Joost en Patrick. Joost maakte minder fouten en Patrick kon wel steeds ver terugkomen, maar trok uiteindelijk wel aan het kortste eind. André, Gé en Ad konden op hun gemak hun plaats behouden, voor en achter hun was er genoeg ruimte.

De Vintageklasse had toch nog 5 deelnemers, het zag er een dag van tevoren uit alsof deze niet doorging. Niels en Gé die normaal gesproken ook met deze klasse meededen, deden nu niet mee. De eerste finale zag eruit of deze gewonnen zou worden door Peter (hij stond 7 seconde voor op de nr. 2 Ed), maar hij viel in de op één na laatste ronde uit, doordat de auto alleen rechtdoor ging en eindigde op de laatste plaats. Ed en Randall werden 1e en 2e, Sven en Patrick eindigde 3e en 4e. In de 2e finale ging het echter wel goed en van het begin tot eind was het een spannende finale tussen de nr’s 1 en 2. Met een verschil van 18/100 sec ging Peter met de overwinning in de 2e finale er vandoor. De uiteindelijke eerste plaats ging echter naar Ed.

In de stock hadden we 5 deelnemers. In de kwalificaties was Maarten heer en meester. Ook in de eerste finale had hij genoeg afstand tot de nummer 2 Pascal. Echter vond Pascal halverwege de 2e finale zijn vleugels en reed Maarten voorbij, die wat last had met de afstelling van zijn auto. Beide rijders hadden 6 punten, echter had Pascal in de tweede run een snellere tijd dan Maarten in zijn 1e of 2e run en had dus de 1e plaats in da pocket. Fred, André en Sven stonden stabiel op de 3e, 4e en 5e plaats.

In de F1 klassen hadden we in eerste instantie 11 inschrijvingen, we gingen de kwalificaties dus in 2 heats indelen. Het bleek echter dat 2 deelnemers niet meededen en bleken we het in één heat te kunnen doen. Even was nog de vraag of de finale in twee heats gereden zou gaan worden, zodat de deelnemers wat rust met de pitstoppen hadden, maar dit is in overleg toch niet doorgegaan. Dus 1 finale met 9 man. Robert van der Wolf was heer en meester in deze finale en kon zonder problemen naar de 1e plaats rijden. De strijd tussen Fred, Pascal en Fred M. was wel wat spannender, maar de uitslag was tegen het einde van de 15 minuten wel duidelijk. Gé, Noel en Joost sloten de gelederen. Helaas waren Dennis en Maurice André uitgevallen.

Het is de hele dag lekker weer en we hebben zo de dag afgesloten (heerlijk droog). Nu maar wachten op de DAF museumdagen en de BBQ met caravan/behendigheidsrace. Hopelijk krijgen we dan net zo lekker weer.

Peter

Hier de uitslagen: MyRcm